Over Kidz Dance

Welkom op Kidz Dance!
Mijn naam is Samantha Zimmer en ik geef de Kidz Dance lessen.

Kidz Dance is een jong en klein bedrijf dat is opgezet vanuit het motto dat elk kind moet kunnen dansen. Dansen is namelijk niet alleen ontzettend leuk, maar ook goed voor de ontwikkeling van kinderen.

Als klein meisje was ik altijd al aan het dansen. Ik heb bij diverse dansscholen en verenigingen gedanst. Uiteindelijk heb ik de stap gemaakt tot “Kidz Instructor”, waarvoor ik ook mijn diploma heb gehaald.
Ik geef met heel veel plezier en voldoening de lessen. Werken met kinderen is dan ook wat ik het liefst doe.
Ik dans in kleine groepjes. Dit bevordert het persoonlijk contact tussen mij en de kinderen, maar ook tussen de kinderen onderling. In kleine groepen heb ik ook de mogelijkheid om de kinderen individueel aandacht te geven.
Ook kan ik mijn creativiteit kwijt in de lessen. Voor de peuters verzin ik alle verhalen zelf, voor de kleuters en kidz groep is het een uitdaging om elke keer weer een nieuwe choreografie te maken. Ik probeer mijzelf uit te dagen door elke keer wat nieuws en beters te verzinnen, maar ik probeer ook de kinderen uit te dagen door net een stapje moeilijker te gaan… Net die kleine drempel over te klimmen en daarmee weer het zelfvertrouwen te versterken.

Naast het geven van lessen volg ik regelmatig cursussen, trainingen en workshops.

Ik hoop dat de kinderen in mijn lessen net zoveel liefde en passie voor dans ontwikkelen als dat ik zelf heb.